Begaafd op maat

begeleiding voor hoogbegaafde kinderen

Over mij

Ik ben Ytien de Jong en woon sinds 2000 in Aalsmeer met mijn man en twee dochters. In 2018 rondde ik mijn studie af als ECHA-Specialist Hoogbegaafdheid aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. In dat zelfde jaar richtte ik Begaafd op Maat op voor begeleiding van (hoog)begaafde of vermoedelijk hoogbegaafde kinderen, hun ouders en basisscholen. 

Door de combinatie van verschillende werkzaamheden met (hoog)begaafde kinderen, zowel in als buiten het basisonderwijs, heb ik veel ervaring opgedaan in de begeleiding van kinderen en ouders én het geven van (team)trainingen aan leerkrachten. Daarnaast heb ik als moeder van twee hoogbegaafde dochters ook de andere kant ervaren. Dit heeft mij niet alleen geholpen om mij te verplaatsen in de belevingswereld van (hoog)begaafde kinderen, maar ook in die van ouders. 

Werkervaring

Ik heb meer dan 20 jaar in het basisonderwijs gewerkt waar ik naast groepsleerkracht, in de loop van tijd verschillende rollen heb vervuld, zoals anti-pestcoördinator en coördinator van de bovenbouw. De laatste jaren werk ik als zelfstandige waarbij ik (vermoedelijk) hoogbegaafde kinderen en hun ouders individueel begeleid. Ook geef ik les aan (hoog)begaafden op verschillende locaties. Daarnaast ben ik begaafdheidsspecialist op een basisschool in Amsterdam geweest, waar ik naast individuele begeleiding van (hoog)begaafde kinderen, leerkrachten coachte en begaafdheidsbeleid schreef en implementeerde. Tevens gaf ik diverse teamtrainingen over onder andere mindset, procesgericht onderwijs en leerstof op maat.Contact

Ytien de Jong

Mobiel 06-39885347